El pare Cebrià Baraut i Obiols, monjo de Montserrat, un eminent historiador d’Andorra

Dilluns, 25 de setembre del 2017
Andorra la Vella

Dins del cicle de conferències 2017, Mossèn Benigne Marquès i Sala, arxiver Diocesà i Capitular d’Urgell, posarà en relleu aspectes de la vida i l’obra de Dom Cebrià Baraut i Obiols, en la commemoració del centenari del seu naixement.

1a xerrada del Grup de pares d’adolescents

Dimarts, 26 de setembre del 2017
Escaldes-Engordany

1a xerrada del Grup de pares d’adolescents

Espai de conversa sobre les particularitats que comporta conviure amb l’adolescent.

Grup per parlar de les característiques de l’adolescent i de les dificultats que suposa per als pares l’educació en aquesta etapa de la vida.

Es treballa amb temes concrets que proposen els pares assistents.

Grup interactiu, d’intercanvi i amb abordatge de situacions pràctiques

Grup de durada trimestral, amb 7 sessions.

Adreçat a pares que tinguin fills d’edats compreses entre els 11 i els 17 anys.

Cicle de xerrades per a la gent gran 2017

Dimarts, 26 de setembre del 2017
Ordino

Protegeix-te del fred

Cal extremar les precaucions per afrontar el fred de forma segura. Us donarem consells preventius amb l’objectiu d’evitar accidents en cas de fred extrem, neu i gel.

Com alimentar-se i protegir-se a casa i al carrer per combatre les baixes temperatures seran alguns dels temes que tractarem a la sessió.

Conferència 'Les repercussions psicosocials del càncer'

Dimecres, 27 de setembre del 2017
Andorra la Vella

Conferència 'Les repercussions psicosocials del càncer', a càrrec de Tània Estapé, psicooncòloga, doctora en psicologia i especialista en psicologia clínica.

Patir un càncer té repercussions no solament en el pla físic. També deixa seqüeles a causa de l’impacte del diagnòstic i del tractament. Aquest impacte apareix tant si la malaltia és curable com si hi ha recaigudes o no té curació, i afecta la persona amb el diagnòstic i el seu entorn, sobretot la família. 

Club de lectura d'adults dedicat a Xavier Bosch

Dimecres, 27 de setembre del 2017
Encamp

El pròxim dimecres 27 de setembre, a les 20 h, a la Biblioteca Comunal d'Encamp, torna una nova edició del Club de lectura d'adults, adreçat a majors de 16 anys que senten passió per la lectura i tenen ganes de compartir la seva experiència lectora amb altres persones.

En aquesta ocasió, el llibre escollit és Nosaltres dos, de l'escriptor català Xavier Bosch, que ens visitarà el pròxim divendres 20 d'octubre per realitzar una xerrada literària.

 

 El llibre - Nosaltres dos

«L’amistat deu ser això: els lligams invisibles amb algú que fa quinze anys que no has vist i és com si hi haguessis parlat abans-d’ahir».

El Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Vénen de mons molt diferents. Ell, seductor i despreocupat, és fill d’un hoteler del passeig de Gràcia de Barcelona. Ella, de Banyoles, és senzilla, idealista i sap que la vida es basa en els detalls. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l’amistat, superen els esculls del destí. Malgrat els seus camins divergents, saben que sempre hi són per ajudar-se. Tant se val la distància. Tant se val que triguin molt temps a retrobar-se. Són dos amics, com n’hi ha pocs, a prova de tot.

És possible l’amistat entre un home i una dona'

Conferència 'A salvo en la Red'

Dijous, 28 de setembre del 2017
Escaldes-Engordany

Conferència 'A salvo en la Red', a càrrec de Francisco Castaño, professor, assessor i orientador en l’educació de nens, fracàs escolar i trastorn de conducta en adolescents.

Aquest cop, Castaño ens parlarà sobre un tema tan preocupant, complex i actual com és de quina manera hem de protegir i educar els nostres fills en l’ús de les xarxes socials i d’Internet.

 

Taula rodona a càrrec dels escriptors de ficció David Arrabal, Àlex Puig i Martín Blanco

Dijous, 28 de setembre del 2017
Encamp

El pròxim dijous 28 de setembre, a les 20 h, la Biblioteca Comunal d'Encamp us convida a participar en la taula rodona sota el títol 'Com escriure un relat de ficció', prèvia al VIII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror, que anirà a càrrec dels escriptors del país David Arrabal, Àlex Puig i Martín Blanco.

En aquest acte els escriptors explicaran la seva experiència amb la literatura de ficció, així com pautes de redacció i de creació d'històries dins d'aquest gènere.

Aquesta xerrada s'organitza com a prèvia al VIII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d'Encamp, perquè totes les persones a qui els agradaria escriure un conte i presentar-se al concurs tinguin unes pautes de com redactar les seves històries o esvaeixin les seves pors, com per exemple, el pànic a la pàgina en blanc.

Els escriptors

David Arrabal.jpg

 David Arrabal és autor de llibres com 'El final de todos los inviernos', 'El sueño inefable', 'Proyecto Dante' i 'Sitra Ahra'. A més, ha estat guanyador del IV Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d'Encamp i del Concurs Poesia Miquel Martí i Pol.

 

A'lex Puig.jpg

Àlex Puig és autor de llibres com 'Caronte', 'Sherlock Homes y el extraño caso de la mujer barbuda', 'Wehnachten: un cuento de Navidad' i 'Círculos'. Ha estat guanyador del Concurs de Contes de Nadal d'Andorra el 2014.

 

Marti'n Blanco.JPG

Martín Blanco és autor de 'La sangre muerta se arrastra despacio'. A més, és director i portadista a l'editorial Santa Guadanya i professor d'arts plàstiques, així com il·lustrador professional.

Escola de pares i mares de les Valls del Nord 2017 - grup I

Dimarts, 3 d'octubre del 2017
Ordino, La Massana

Sessió 5. 'Establint ponts de comunicació: com parlar perquè els fills escoltin i com
escoltar perquè els nens parlin'
 
Treballarem noves habilitats per millorar la comunicació amb els nostres fills i evitarem caure en amenaces, crits i sermons, amb l'objectiu de guanyar-nos la seva cooperació i evitar les lluites de poder.

450 anys de Monteverdi

Dijous, 5 d'octubre del 2017
Andorra la Vella

Dins del cicle de conferències 2017, Jonaina Salvador i Pérez, soprano, professora de música i promotora d’Andorra Lírica, donarà a conèixer la trajectòria del músic i compositor italià Claudio Monteverdi, i la seva influència en l’òpera actual.

'Dones, ciència i tecnologia: una carrera de fons'

Divendres, 6 d'octubre del 2017
Sant Julià de Lòria

Conferència 'Dones, ciència i tecnologia: una carrera de fons', impartida per la Dra. Núria Salán 
presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, amb motiu de l’acte d’inauguració del 30è curs acadèmicde la UdA

 

L'ús del granit en l'arquitectura industrial i religiosa a Andorra. L'exemple de l'arquitecte Josep Danés

Dilluns, 9 d'octubre del 2017
Andorra la Vella

Dins del cicle de conferències 2017, Joaquim Maria Puigvert i Solà, doctor en història i professor titular d’història contemporània a la Universitat de Girona, i director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural, donarà a conèixer l’obra de l’arquitecte Josep Danés a Andorra: L’edifici industrial de FHASA i l’església parroquial d’Escaldes-Engordany, i altres. 

Escola de pares i mares de les Valls del Nord 2017 - grup II

Dimarts, 10 d'octubre del 2017
Ordino, La Massana

Sessió 5. 'Establint ponts de comunicació: com parlar perquè els fills escoltin i com
escoltar perquè els nens parlin'
 
Treballarem noves habilitats per millorar la comunicació amb els nostres fills i evitarem caure en amenaces, crits i sermons, amb l'objectiu de guanyar-nos la seva cooperació i evitar les lluites de poder.

'L’obesitat, avui. Avenços en la cirurgia de l'obesitat'

Dilluns, 16 d'octubre del 2017
Andorra la Vella

Dins del cicle de conferències 2017, el Dr. Ramon Vilallonga i Puy, cirurgià general especialitzat en cirurgia endocrina, metabòlica i bariàtrica, a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, donarà a conèixer els darrers avenços a l’entorn de la cirurgia de l’obesitat. 

Cicle de xerrades per a la gent gran 2017

Dimarts, 17 d'octubre del 2017
Ordino

La farmaciola dels remeis de la Tana

Des de fa milers d’anys els principis actius de les plantes s’utilitzen com a fàrmacs. La fitoteràpia utilitza plantes medicinals amb fins terapèutics per mantenir la salut. Coneixerem les diverses espècies segons la dolença o la malaltia i les formes d’aplicació.

'Les administracions davant del repte de la gestió de la informació en un univers de dades'

Dimarts, 17 d'octubre del 2017
Andorra la Vella

La conferència tractarà sobre la importància de dissenyar i implementar sistemes d’informació transversals a les organitzacions, orientats a la gestió de la documentació i de la informació, per assolir els reptes de la preservació a llarg termini de la informació, així com garantir la seva reutilització i garantia de transparència en un món de dades, i la necessitat que els arxivers siguin un actiu més en el procés de pressa de decisions de les organitzacions.