'This is POP ART!'

Divendres, 23 de juny del 2017 - Dissabte, 23 de setembre del 2017
Escaldes-Engordany

'This is POP ART!' reuneix obres dels artistes més destacats de l’art pop americà: Keith Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein, i Robert Rauschenberg a més de diverses obres d’Andy Warhol, artista polièdric, mànager musical, cineasta, hipocondríac, habitual de les nits a l’Studio 54 i creador de The Factory.

Horaris: 
Juliol i agost: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h.
Diumenge de les 9.30 a les 13.30 h

'MODA'

Dimarts, 1 d'agost del 2017 - Diumenge, 24 de setembre del 2017
Sant Julià de Lòria

Ja es pot visitar al Museu del Tabac la nova exposició temporal "MODA", una mostra fotogràfica de l'arquitecte Ricard Lobo i Sastre.

L’objectiu de la mostra fotogràfica "MODA" és exposar els diferents estats del procés de preparació i exhibició de la creativitat dels diversos professionals com és el del disseny del vestit i dels complements; l’acurat, delicat i radical tractament dels elements del cos humà. És un procés on el “tempo” és fugaç. Les escenes tenen una vida efímera: és qüestió de segons captar la imatge volguda que configuri la pròpia visió de la bellesa en l’univers i parar-ho en el temps de la captació de la fotografia. La imatge ha de provocar les pròpies sensacions a cada un dels observadors, alhora que els convidi a l’imaginari de la imatge absent i als instants anteriors i posteriors de la seva plasmació, retornant-l'hi el seu moviment.

Ricard Lobo i Sastre (Barcelona 1955). És arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. Ha estat president del Centre d’Estudis de l’Alt Urgell, membre de la Comissió d’Urbanisme de la Val d’Aran i cap de Premsa Gràfica a la Subseu de la Seu d'Urgell dels Jocs Olímpics Barcelona’92. Fou Delegat al Pirineu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i membre de la Comissió Assessora d’Auviatge del Conselh Generau d’Aran. Té 10 premis de fotografia i ha publicat diversos llibres. Ha fet exposicions individuals i col·lectives a Catalunya i Andorra.

 

 

'Laurence Jenkell Sculptures'

Dimarts, 27 de juny del 2017 - Dissabte, 30 de setembre del 2017
Escaldes-Engordany

'Laurence Jenkell Sculptures'
A: Nerea Aixàs - illa carlemany

Laurence Jenkell viu i treballa a Vallauris, als Alps Marítims. Autodidacta, comença a crear sola, a mitjan anys 90. Poc a poc, les seves recerques artístiques la porten a experimentar diverses tècniques com les inclusions, la fosa, la cuita, el modelatge, etc.

Després de  diverses investigacions, aconsegueix el mestratge i el domini de la matèria plexiglàs, per obtenir la tècnica del «Wrapping» que li permetrà realitzar l'escultura BONBON que l'obstina des de fa molts anys.

Embolcall i torsió de diverses matèries: marbre, bronze, alumini o poliestirè fins a arribar a l'espiral de la doble hèlice de l'ADN de la pròpia artista.

A través dels seus viatges, Laurence Jenkell s'ha inspirat en l'arquitectura per crear obres perfectament construïdes tot penetrant en el complex univers de l'home davant l'evolució del seu entorn i la seva dependència de la màquina. A través del robot, interpreta aquesta complexitat.

La seva obra, tant intel·lectual com cultural, és present en més de 25 països, representada per un gran nombre de galeries i forma part d'importants col·leccions privades, públiques i institucionals.

Nodrida de formes i expressions plàstiques de l'entorn: tant de l'art pop, del nou realisme com de l'Escola de Niça.

El seu art es troba a la frontera de les arts plàstiques, de l'escultura, del disseny, del grafisme, de la moda i de la comunicació.

El compost kitsch de les seves obres d'art ostentoses, així com el seu aspecte atractiu, recorden els reballs de Jeff Koons. 


Exposició i venda.

‘Taulé LUX’

Dimarts, 19 de setembre del 2017 - Diumenge, 5 de novembre del 2017
Escaldes-Engordany

Després de cinquanta-un anys de carrera, Antoni Taulé exposa per primera vegada a Andorra amb pintures i fotografies fetes entre el 1973 i el 2016.

Antoni Taulé és una de les figures més rellevants de l’art contemporani actual. Nascut a Sabadell el 1945, viu i treballa a París. Va estudiar arquitectura i s’hi va dedicar professionalment abans de lliurar-se plenament a la pintura, a la fotografia i, durant alguns anys, a la gran escenografia teatral. La seva obra ha recorregut una llarga llista de museus, galeries i centres culturals d’arreu del món, i forma part de col·leccions d'institucions tan importants com la del Centre National d’Art Contemporain de París o la del MACBA de Barcelona. Al llarg de la seva carrera, ha rebut nombrosos premis i va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres per François Mitterrand. 

Les obres de Taulé ens proposen escenes intemporals a l’interior d’una arquitectura gairebé sempre rigorosament ortogonal. Desplega un món propi i enigmàtic, davant del qual l’espectador es veu obligat quasi inevitablement a plantejar-se certes reflexions. El situa davant d'amples espais arquitectònics buits i ombrívols, amb prou feines il·luminats per una llum intensa, enlluernadora, teatral, que penetra pels llindars. Es tracta d’escenaris intemporals, habitats per personatges aïllats, solitaris, immobilitzats a mig camí entre el somni i la vetlla.

INAUGURACIÓ: Dimarts 19 de setembre, a les 8 del vespreAl voltant d’aquesta exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Dissabte 23/09 a les 12 h: Vermut i art al Roc amb Antoni Taulé i Miquel Mercè

Dissabte 21/10 a les 16 h: Smarfotografia. Taller de fotografia per a joves a càrrec de Jessone Morillon

Divendres 27/10 a les 20.30 h: Projecció de la pel•lícula "Taulé, la nuit s'efface", de Sebastiano d'Ayala Valva i col•loqui posterior amb el director i Ferran Martínez Sancho, comissari de l’exposició

Diumenge 29/10 a les 11 h Llums i ombres, creant espais. Taller de pintura per a nens a càrrec de Neus Mola

Les activitats són gratuïtes i les inscripcions es poden fer al tel. 828 704 o bé a l’a/e sala_exposicions@govern.ad (places limitades).

 

‘Líquids & Romànic’

Dimarts, 12 de setembre del 2017 - Dissabte, 30 de desembre del 2017
Escaldes-Engordany

‘Líquids & Romànic’, de Gemma Nogueroles, al nou espai expositiu d’Art al Set.

Sumem una nova col·laboració, aquesta vegada amb el Júlia Centre, que ha confiat en l'experiència i la trajectòria d’Art al Set Galeria.


‘Líquids & Romànic
’ 


“L’origen de les meves obres es troba en la observació i la vivència d’allò que m’envolta. No puc entendre cap instal'lació ni exposició si no està íntimament lligada, en la forma i en el concepte, amb el paisatge o les persones que ho han inspirat i hi han de conviure. Les tècniques i els materials no son mai una limitació sinó una font inesgotable de recursos, doncs considero la matèria una part important del missatge. La combinació i la fusió d’estils i recursos son una de les característiques de la meva obra.

Tinc una forta inclinació per la fotografia però sempre combinada amb tècniques pictòriques o escultòriques. Els missatges de les meves obres van de l’intangible al surreal i sempre parlen d’històries i sentiments.”

La mostra és una sèrie, creada expressament, del romànic andorrà l’estiu del 2017. La tècnica emprada és pictòrica amb fotografia i impressió sobre el metacrilat de CMYK DENSITY MIRRORS.'La Casa Rossell, una mirada interior'

Divendres, 15 de setembre del 2017 - Diumenge, 16 de setembre del 2018
Ordino

'La Casa Rossell, una mirada interior'

La planta baixa del Museu Postal (l’era del Raser d’Ordino), s’ha transformat en una sala d’exposicions temporals i per inaugurar-la, s’ha preparat una mostra per donar a conèixer un dels fons patrimonials més importants d’Andorra.

Documentada des del segle XV, la Casa Rossell és una de les cases més importants d’Andorra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser un dels grans propietaris del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest.

D’aquesta casa, ens han arribat un nombre considerable d’objectes, de diverses tipologies i datats del segle XVII fins al segle XX i de gran valor cultural, que són el testimoni de la riquesa i de la importància de la família. El gran interès d’aquests béns ve donat per la seva qualitat i diversitat: mobiliari, objectes quotidians i de la llar, objectes de culte, monedes, llibres i documents, indumentària, joies, ventalls...

 

La mostra, se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural, etc.).