Andorra la Vella augmenta la previsió d'endeutament fins als 50,8 milions d'euros el 2019

L'oposició ha criticat la decisió i hi ha votat en contra.

ANA 6 de diciembre de 2017

Andorra la Vella augmenta la previsió d'endeutament fins als 50,8 milions d'euros el 2019
Foto: ANA

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest dimecres una revisió del marc pressupostari en el qual s'han augmentat les previsions d'endeutament per als anys 2018 i 2019. La voluntat de la majoria és que el comú es pugui endeutar fins als 40 milions l'any vinent i fins als 50,8 milions el 2019, quan l'any passat es va fixar aquest darrer límit en 31 milions d'euros.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha justificat la decisió pel fet que "no ens volem autolimitar a l'hora de fer inversions importants", i també per tenir marge d'actuació en cas que sorgeixin imprevistos. A més, Marsol ha assegurat que es tracta només d'una previsió, i que en tot cas no se superaria en cap cas el límit d'endeutament (fixat en el 200% dels ingressos dels tres últims anys), ja que en el pitjor dels casos s'arribaria al 135%.

En canvi, l'oposició ha criticat la decisió i hi ha votat en contra. Des de Liberals d'Andorra no comparteixen el "canvi de tendència" de voler eixugar deute a "augmentar-lo exponencialment", mentre que el PS considera que les obres projectades són "faraòniques" i que el que cal és prioritzar les inversions i centrar-se en cobrir els serveis que s'han de prestar a la ciutadania.