Marc Pons, nou director de la Fundaciˇ Actua

Andorra la Vella.- El patronat de la Fundaciˇ ActuaTech (Govern d’Andorra, Andorra Telecom, FEDA i Universitat d’Andorra) ha nomenat Marc Pons com a nou director de l’entitat. Pons Ús enginyer en telecomunicacions, mÓster en Enginyeria Ambiental i Energies Renovables i doctor en CiŔncia i Tecnologia per la UPC i la Universitat McGill de Mont-real.áAl llarg de la seva traject˛ria professional s’ha especialitzat en la recerca i la innovaciˇ en l’Ómbit de la neu i la muntanya i en la modelitzaciˇ de sistemes en diferents Ómbits com l’energia, la mobilitat, les dinÓmiques del turisme i l’aigua. Pons ha treballat i colĚlaborat en diversos projectes internacionals (al CanadÓ, els Estats Units, └ustria, Su´ssa, Franša i ItÓlia), Ús investigador associat de la Universitat PolitŔcnica de Catalunya i cofundador de Nivorisk Innovation.

ANA 12 de enero de 2018

Marc Pons, nou director de la Fundaciˇ Actua

Marc Pons Ús el nou director de la Fundaciˇ ActuaTech (Govern d’Andorra, Andorra Telecom, FEDA i Universitat d’Andorra) desprÚs d'haver estat nomenat pel patronat de l'entitat. Pons Ús enginyer en telecomunicacions, mÓster en Enginyeria Ambiental i Energies Renovables i doctor en CiŔncia i Tecnologia per la UPC i la Universitat McGill de Montreal.áAl llarg de la seva traject˛ria professional s’ha especialitzat en la recerca i la innovaciˇ en l’Ómbit de la neu i la muntanya i en la modelitzaciˇ de sistemes en diferents Ómbits com l’energia, la mobilitat, les dinÓmiques del turisme i l’aigua. Pons ha treballat i colĚlaborat en diversos projectes internacionals (al CanadÓ, els Estats Units, └ustria, Su´ssa, Franša i ItÓlia), Ús investigador associat de la Universitat PolitŔcnica de Catalunya i colĚlaborador del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) i cofundador de Nivorisk Innovation.

Anteriorment, havia dirigit l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) en substituciˇ d’Eric Jover, ministre d’Educaciˇ i Enseyament Superior. L’OBSA, creat l’any 2006, Ús una fundaciˇ privada regida per un patronat format per la Cambra de Comerš, Ind˙stria i Serveis d’Andorra, Forces ElŔctriques d’Andorra, la Fundaciˇ JuliÓ Reig i la Universitat d’Andorra. L’OBSA ha desenvolupant diversos projectes en l’Ómbit del canvi climÓtic i l’energia. Entre els projectes destaquen l’estudi conjunt amb la Universitat de Waterloo i la Universitat d’Innsbruck per avaluar la vulnerabilitat del turisme de neu i dissenyar estratŔgies d’adaptaciˇ a la variabilitat climÓtica pels Pirineus, algunes regions del CanadÓ i └ustria. TambÚ avalua el potencial solar tŔrmic i fotovoltaic de les cobertes dels edificis d’Andorra. Pons tambÚ Ús conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sosteniblitat del com˙ d'Ordino.