A veure aquesta nit. Les millors pelis d'avui a la televisió

L'indiquem quins són els títols més interessants que emeten aquest nit a la televisió

14 de septiembre de 2017

A veure aquesta nit. Les millors pelis d'avui a la televisió
Il·lustrativa / Pixabay

Si no tenen millor pla que quedar-te a casa i no els agrada el futbol, ??no preocupen.Les comptem quines són les millors 'pelis' que posen aquesta nit a la televisió.

acomoda't al sofà i gaudeixin durant un parell d'hores de la 'caixa tonta'.

Indiana Jones i l'Última Croada (1989)
de Steven Spielberg
Amb Harrisison Ford, Sean Connery, River Phoenix
La Sexta, 22:30 - 00:50 hores (APTA)

Penúltima entrega de les aventures d'Indiana Jones i, si m'apuren, i amb permís de "l'Arca perduda", la més divertida d'saga. Cinema d'aventures en estat pur.

Al professor aventurer, encarnat per un impagable Harrison Ford, s'uneix ara el seu pare, un Sean Connery en estat de gràcia.

Junts combatran als nazis en una aventura en què recorreran mig món a la recerca del Sant Grial.

La química entre els dos actors i la introducció a la cinta, en què el desaparegut River Phoenix interpreta un 'Indy' en plena pubertat, són suficients per revisar aquest clàssic del cinema d'aventures.

Caní (2009)
D'Yorgos Lanthimos
Amb Christos Stergioglou, Michelle Valley, Angeliki Papoulia
Sundance Channel, 22:30 - 00:10 hores (VOSE) (+18)

El grec Yorgos Lanthimos , responsable de cintes tan estranyes com Llagosta (The Lobster, 2015) va signar el 2009 aquesta bizarra, i no per a tots els estómacs, història sobre una família molt peculiar.

Un matrimoni educa els seus tres fills 'a la seva manera '. Entre altres coses, els nens no han sortit mai de la llar familiar perquè ho tenen prohibit i així, entre les coses més comprensibles, creuen que els avions són joguines o que el mar és un tipus de cadira folrada de cuir. Tot molt normal.

Si en Lanagosta, Lanthimos apuntava al cor de l'amor i les relacions personals, en Caní, el grec centra el seu punt de mira en la família i els nexes que uneixen cadascun dels seus membres , per donar-nos la seva particularíssima i extrema visió sobre aquesta institució i la seva funció socialitzadora.

Àcida, surrealista, però sobretot, incomoda.

Amb Faldilles ia la babalà (1959)
de Billy Wilder
Amb Jack Lemmon, Tony Curtis, Marilyn Monroe
TCM + 1, 21:00-23:00 hores (APTA)

Si no l'han vist, que ho dubto, no la perdin.

Fugint d'uns gàngsters, dos músics de jazz decideixen transformar-se en dones i entrar en una orquestra femenina on s'enamoressin d'una inoblidable Marilyn Monroe i el seu ukelele.

Comèdia monumental i icònica de la història del cinema en què " ningú és perfecte ". Obra mestra.

El Jurament (2001)
D'Sean Penn
Amb Jack Nicholson, Aaron Eckhart, Robin Wright
AXN White, 22:06 - 00:10 (+16)

Es recorden de 'el Esquer' (Ladislao Vajda, 1958), ja que Sean Penn aborda el mateix cas però des d'una perspectiva molt més intimista, en ocasions, massa.

Sense arribar a l'altura de l'original, ni ser un remake, Penn elabora una cinta interessant sostinguda per un elenc d'actors incommensurable.

Nicholson és un policia a punt de la jubilació, però la aparició del cos d'una nena a les muntanyes alterarà els seus plans. La promesa que fa a la família de la petita que trobarà a l'assassí de la seva filla, marcarà la resta de la seva vida.