OT 2017 | El millor i el pitjor de la gala juny a tres fotos

Nerea, Amaia i el duel entre Ricky i Cepeda van marcar els tres grans moments de la gala 6. Els il·lustrem i definim en les següents línies.

5 de diciembre de 2017

OT 2017 | El millor i el pitjor de la gala juny a tres fotos
Nerea va protagonitzar el moment més brillant de la gala amb 'Queda't amb mi'.

Ja hauries de conèixer el format. ¿No és així? No passa res; t'ho tornem a presentar. Resumim l'última gala d'Operación Triunfo en tres instantànies: Una bona, una mala i una no tan bona (o no tan dolenta); això sí, les tres alienes al hype i el xiuxiueig marujil de les xarxes.

Anem una mica més enllà; furguem i vam trobar on altres no miren. O això creiem, perquè discrepem una mica amb el que ha passat al plató.

BÉ | El progrés ha de ser valorat

Què seria d'un talent show sense progrés? Imagines un format pla i sense evolució? No tindria gràcia. Cap. Per això precisament va ser tan especial l'actuació de Nerea a la gala juny.

No sabem si va ser per la presència de Pastora Soler al plató, si va ocórrer per que era l'enèsima vegada que cantava aquest tema o si van ser tots els déus de l'Olimp grec els que van empènyer tal font de veu. Què filosòfic, vaja.

En resum, va ser espectacular. Potser la seva interpretació de Queda't amb mi s'acabi convertint en una de les millors d'aquesta edició. Va omplir i convèncer. Va merèixer ser favorita. Llàstima l'immobilisme del públic.

REGULAR | Estima (i) istes immovilistas

Permeteu establir un símil futbolístic. OT sempre va comptar amb un important fenomen fan, però hem de tenir cura amb que no es converteixi en fenomen ultra.

Defensar aferrissadament alguna cosa oa algú no és bo. Pel bé de la música (que crec que és el que importa, no?), Del format i de l'espectacle hem de tenir una mica més d'objectivitat.

Amaia d'Espanya és mortal i, com a tal, falla . Més enllà del seu canvi d'actitud, destacat i destacable, hem de reconèixer que la seva actuació no va ser, ni de bon tros, la millor de la nit.

En paraules de Joe Pérez Orive, "és el clar cas que t'has salvat de la nominació pel públic ".

MAL | Qui no va deixar que Ricky ens seguís entretenint?

Vaya. Crec que l'expulsió va tornar a ser injusta. Ho dic alt i clar. Ricky va encertar i va entretenir fent honor al títol del tema escollit - Let me enterain you , Robbie Williams (1997) -; Cepeda va tornar a estar mancat de sal. Trist, trist.

Amb tot i amb això, Cepeda es va servir d'una insabora versió de Qui -Pablo Alborán (2012) - per quedar-se i, finalment, tornar a la nominació .

Diuen que comença a despertar, però el temps s'acaba.

Tic, tac. Tic, tac.