Deu consells per gaudir d'un Nadal saludable estant fora de casa i no engreixar

Arriba el Nadal i amb ella els excessos d'aquestes dates tan assenyalades. Però per què no donar-li la volta i conservar els hàbits saludables per mantenir els èxits assolits durant l'any? Fins i tot si viatges i estàs en un hotel o menges fora de casa pots fer-ho

5 de diciembre de 2017

Deu consells per gaudir d'un Nadal saludable estant fora de casa i no engreixar
Pixabay

Si celebres el Nadal fora de casa, també pots menjar de forma sana durant aquests dies en què els excessos són habituals. Martina Miserachs, dietista-nutricionista i CEO de Healthia Certification, ofereix deu consells perquè totes les persones que es volen cuidar puguin gaudir d'unes festes saludables:

1. És important anticipar-se a les circumstàncies: si ja saps que és un dia de dinar o sopar abundant, planifica l'esmorzar i l'altra menjar més lleugers. Però ull, mai s'ha de saltar cap ingesta, si ho fas arribaràs al següent àpat amb més fam, i per tant, amb menys control a l'hora de triar les quantitats.

2. Els esmorzars dels hotels ofereixen moltes varietats de fruita fresca, pans integrals, fruits secs, làctics desnatats o begudes vegetals. Aprofita per fer eleccions saludables i començar el dia de forma sana.

3. Durant les festes se succeiran molts moments en què t'ofereixin begudes alcohòliques. Podem brindar per uns bons desitjos però com menys alcohol es prengui, millor. És preferible triar l'aigua com a beguda habitual per acompanyar els àpats, i si es prenen refrescos, és aconsellable que siguin sense sucre. També tingues en compte que cada vegada són més els hotels que ofereixen mocktails (còctels sense alcohol).

4. Si la celebració és en un restaurant, tria un menú ric en hortalisses, amb ingredients cuinats amb tècniques baixes en greixos com el forn, el vapor, els bullits, la planxa, els saltats o les coccions a baixa temperatura.
< br /> 5. Comença el menú amb un entrant lleuger com un brou suau o un primer plat a base d'hortalisses, i millor si aquestes són fresques i de temporada.

6. Tria receptes poc greixos ia base de peix o au de segon plat, amb acompanyaments vegetals. I si prefereixes opcions vegetarianes opta per cereals integrals o llegums guisades amb vegetals.

7. Opta pel pa integral com a acompanyament, en lloc d'opcions refinades.

8. Per finalitzar, què millor que tancar el menú amb unes postres a base de fruita fresca com a ingredient principal.

9. Durant les llargues sobretaules, limita el consum de dolços. Les infusions, la fruita fresca i la fruita seca, són una saludable alternativa.

10. I en aquests dies festius mantingues la teva rutina d'exercici físic diari. Tingues-ho en compte i si encara no has triat l'hotel en el qual et vas a allotjar, busca un que tingui sala de fitness, pot ser una gran opció especialment en aquestes dates.